مزونیدلینگ مو یکی از روش های جدید و موثر در زمینه درمان ریزش مو و رویش موهای از دست رفته است. امروزه تاثیر داشتن موهای پرپشت و زیبا بر زیبایی چهره علی الخصوص خانم ها بر کسی پوشیده نیست. این مسئله با بالاتر رفتن سن نیز پر رنگ تر شده و پوست و موی فرد نیاز به رسیدگی بیشتری خواهد داشت. با پیشرفت روز افزون علم پزشکی روش های زیادی برای درمان ریزش مو همچنین تقویت موها ارائه شده است؛ یکی از بهترین این روش ها مزونیدلینگ مو بوده که ترکیبی از روش های مزوتراپی و میکرونیدلینگ مو است. اگر شما هم نام این روش را شنیده اید ، حتما این مقاله را تا انتها بخوانید تا اطلاعات کاملی را به دست آورید.
مزونیدلینگ مو چیست؟
مزونیدلینگ مو همانطور که از نامش مشخص است، یک روش ترکیبی از مزونیدلینگ مو و مزوتراپی است؛ همانطور که می دانید در روش میکرونیدلینگ با ایجاد زخم های کوچک در سر به گردش خون بیشتر در پوست سر و تحریک پوست سر برای ترمیم زخم ها منجر می شود و در نتیجه فولیکول های مو تقویت شده و رشد و استحمام مو ها بهبود پیدا می کند. ترکیب این روش با ورود مواد مغذی و ویتامین های مزوتراپی در منافذی که ایجاد شده است سبب تقویت دو چندان و تسریع رشد موها خواهد و تاثیرگذاری این دو روش در صورت ترکیب با یکدیگر چندین برابر می شود.
مزونیدلینگ مو چگونه انجام می شود؟
میکرونیدلینگ دارای سوزن های ریز و بسیار نازک است که با حرکت بر روی پوست صورت و یا پوست سر زخم های بسیار کوچک ایجاد می کند.به صورت طبیعی سیستم ایمنی بدن برای ترمیم زخم های ایجاد شده در سطح پوست تلاش می کند و با خون رسانی بیشتر به محل زخم و تحریک کلاژن سازی بیشتر سبب ترمیم و به وجود آمدن پوست سالم در محل زخم می شود. زمانی که این پروسه در پوست سر انجام شود، خونرسانی و کلاژن سازی سبب تقویت فولیکول های مو و افزایش رشد مو خواهد شد. در ادامه این روند با استفاده از مزوتراپی و مواد مغذی که در کوکتل های آن وجود دارداز طریق زخم های ایجاد شده وارد پوست شده و سریعتر جذب لایه های زیرین پوست سر خواهد شد. در نتیجه استفاده از روش ترکیبی مزونیدلینگ مو سریعتر به رضایت فرد منجر خواهد شد.
مزایای مزونیدلینگ مو
به طور کلی می توان با بررسی فواید و مزایای هر روش انتخاب درست تری داشت ولی اگر شما هم بین انتخاب روش مناسب برای درمان ریزش مو مردد هستید، قطعا بهترین تصمیم گیری در زمان مشاوره با پزشک حاذق و باتجربه انجام می شود؛ پزشک با بررسی شرایط و وضعیت موهای شما روش درمانی مناسب را برایتان تجویز می کند.
از جمله مزایای روش مزونیدلینگ مو نسبت به بسیاری از روش های درمانی دیگر عبارتند از:
- یک روش کم تهاجمی و ایمن است.
- انجام فعالیت های روزمره بعد از استفاده از این روش تحت تاثیر قرار نمی گیرد.
- به صورت سرپایی و سریع انجام می شود.
- دوره نقاهت خاصی نداشته و عوارضی به دنبال ندارد.
- هزینه مناسبی به نسبت سایر روش های درمانی دارد.
چند جلسه مزونیدلینگ مو لازم است؟
به طور کلی تعداد جلسات روش های درمانی که چندین جلسه به طول می انجامند، با توجه به وضعیت فرد و تشخیص پزشک مشخص می شود؛ در روش مزونیدلینگ مو نیز به همین ترتیب است و تعداد جلسات مورد نیاز به شدت ریزش مو بستگی دارد ولی به طور معمول برای دریافت نتایج معمولا به 6 الی 8 جلسه
مزونیدلینگ سر برای چه افرادی مناسب می باشد؟
مزونیدلینگ سر، برای افرادی که سابقه بیماری های زمینه ای و یا حساسیت های پوستی ندارند، بسیار مناسب است؛ اگر فردی هم قبلا از روش هایی مانند مزوتراپی پوست و یا مزوتراپی مو استفاده کرده و حساسیت پوستی داشته است، نمی تواند از روش مزونیدلینگ مو بهره ببرد. این افراد می توانند از سایر روش های درمان ریزش مو مانند پی آر پی مو استفاده کنند. به طور خلاصه می توان گفت مزونیدلینگ مو برای افرادی که دارای شرایط زیر هستند مناسب نخواهد بود:
- خانم هایی که در دوران بارداری و یا شیردهی هستند.
- افرادی که سابقه کلوئید در پوست سر دارند.
- افرادی که دارای عفونت های پوستی فعال هستند (مانند تب خال).
- افرادی که سابقه حساسیت پوستی به مواد داخل کوکتل های مزوتراپی دارند.
- افرادی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است (احتمال عفونت در محل زخم ها وجود دارد).
- افرادی که در حال مصرف داروهای ضد انعقاد خون مانند آسپرین و وارفارین هستند. (ممکن است خونریزی را به همراه داشته باشد و باید حتما مصرف این داروها قطع شود.)
مزونیدلینگ پوست سر یکی از روش های موثر در درمان ریزش موی سکه ای محسوب می شود.
عوارض مزونیدلینگ مو
مزونیدلینگ مو مانند هر روش دیگر ممکن است با یک سری عوارض احتمالی و موقتی همراه باشد که جای نگرانی نداشته و بعد از مدت کوتاهی برطرف خواهد شد؛ از جمله این عوارض می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- قرمزی و التهاب ملایم در پوست سر
- تیرگی کم و پوسته پوسته شدن پوست سر
- سوزش و خارش در محل درمان
در برخی موارد ممکن است فرد به فلز مورد استفاده در روش مزونیدلینگ مو حساسیت و آلرژی داشته باشد.
مراقبت های بعد از مزونیدلینگ مو
رعایت نکات مهم مراقبتی بعد از هر روش درمانی و زیبایی می تواند تاثیرگذاری روش تا چندین برابر بیشتر کرده و بهبودی را تسریع ببخشید؛ از جمله مراقبت های مهم بعد از مزونیدلینگ مو عبارتند از:
- خودداری از سشوار کشیدن و رنگ کردن موها
- عدم انجام فاعلیت های سنگین و ورزش تا 24 ساعت
- عدم استفاده از سونا، سولاریوم، دوش آب داغ و شنا شنا کردن
- عدم استفاده از مواد آرایش در محل درمان
- عدم دستکاری محل درمان
هزینه مزونیدلینگ مو
همانند هر روش دیگری فاکتورهای مختلیف هستند که در تعیین دقیق هزینه تاثیرگذار هستند؛ از جمله این عوامل می توان به مواردی از قبیل تخصص و مهارت پزشک معالج، تجهیزات کلینیک، برند مواد و کوکتل های تزریقی، شدت ریزش مو و تعداد جلسات مورد نیاز برای درمان اشاره نمود.
مزونیدلینگ مو یا مزوتراپی مو کدام بهتر است؟!
در روش مزوتراپی مو، مواد مغذی و ویتامین ها به صورت مستقیم در پوست سر تزریق می شود و به این ترتیب سبب تقویت و رشد مجدد موها می شود. در صورتی که در روش مزونیدلینگ مو با ایجاد زخم هایی در سطح پوست، علاوه بر آغاز فرآیند ترمیم پوست سر و بهبود جریان خون در محل، نفوذ بیشتر ویتامین ها به لایه های عمیق تر پوست سر انجام می شود. در نتیجه می توان گفت که اثربخشی روش مزونیدلینگ مو نسبت به مزوتراپی بیشتر خواهد بود.