مراقبت از پوست و حفظ طراوت و درخشندگی آن هدف هر فردی است که زیبایی را دوست دارد. میکرونیدلینگ از فرآیند خودترمیمی پوست با ایجاد هزاران میکروزخم ریز در آن تا عمق 1.5 تا 2 میلیمتری استفاده میکند. این فرآیند منجر به تشکیل کلاژن جدید بدون ایجاد اسکار می شود. بنابراین این درمان کم تهاجم، توانایی طبیعی پوست شما را برای ترمیم خود از طریق تولید کلاژن و الاستین تحریک می کند. شاید برایتان سوال باشد که فرو کردن عمدی تعداد زیادی سوزن در صورت ممکن است ایده خوبی به نظر نرسد، اما این فرآیند نتایجی را به همراه دارد که واقعا شما را تحت تأثیر قرار می دهد.
میکرونیدلینگ چگونه عمل می کند؟
به گفته مرکز زیبایی Emory، میکرونیدلینگ شامل سوراخ کردن پوست با سوزن های کوچک است. اگر این روش را در یک مجموعه حرفه ای و تحت نظارت پزشک انجام دهید، پوست شما احتمالا قبل از درمان بی حس می شود تا درد و ناراحتی را از بین ببرد و یا به حداقل میزان ممکن کاهش دهد. در این فرآیندیک ابزار قلم مانند به نام درما رولر برای وارد کردن سوزن های ریز فولادی ضد زنگ در پوست برای ایجاد جراحات ریز یا سوراخ ها استفاده می شود. درمان در نتیجه استفاده از روش میکرونیدلینگ، 10 تا 20 دقیقه طول می کشد، اما در صورت دریافت بی حسی موضعی ممکن است به زمان بیشتری نیاز داشته باشید. معمولا چندین جلسه با فاصله یک ماه از هم مورد نیاز است.
بر اساس مطالعه ای که در مارس 2017 در Surmatological Surgery منتشر شد، در نتیجه این بریدگی های کوچک، پوست تولید کلاژن را برای بهبودی این زخم ها بیشتر می کند. یکی از متخصصان می گوید: «هدف آسیب ناشی از سوزن ها این است که بدن شما را تحریک کند تا فاکتورهای شفابخش را به شکل الاستین و کلاژن به ناحیه درمان بفرستد تا پوست را ترمیم کند.»
اگرچه درمان میکرونیدلینگ نسبتا بدون درد است، اما معمولا بیست تا سی دقیقه قبل از عمل با استفاده از کرم بی حس کننده موضعی شروع می شود. به طور کلی، بیماران در طول عمل لرزش خفیفی از دستگاه احساس می کنند. در یک مطالعه روی میکرونیدلینگ که برای درمان اسکار آکنه استفاده شد، میانگین میزان درد بیماران فقط 1.08 از 10 بود. کل زمان درمان بستگی به این دارد که کدام قسمت از بدن شما درمان شود. برای صورت به طور خاص، درمان حدود یک ساعت طول می کشد.
میکرونیدلینگ برای چه کسانی مناسب است؟
از آنجایی که میکرونیدلینگ یک روش درمانی کم تهاجمی است و زخم قابل توجهی روی پوست ایجاد نمی کند، تقریبا هر کسی می تواند با خیال راحت تحت درمان میکرو-طب سوزنی قرار گیرد. حتی کسانی که پوست نازکی دارند نیز می توانند تحت درمان این روش قرار گیرند؛ علت این امر آن است که می توان در این روش، عمق نفوذ سوزن ها را به طور دقیق کنترل کرد.
حتما بخوانید: مزوتراپی صورت روشی موثر برای درمان لک صورت
افرادی که دارای شرایط زیر هستند نمی توانند از روش میکرونیدلینگ استفاده کنند:
- افرادی که در سال گذشته از لیزر استفاده کرده اند.
- زنانی که در دوران بارداری هستند.
- کسانی که بیماری های شدید پوستی دارند.
- افرادی که اختلال ترمیم زخم دارند.
- کسانی که عفونت های فعال یا زخم های باز دارند باید قبل از اقدام به این روش، منتظر بمانند تا پوستشان بهبود یابد.
فواید میکرونیدلینگ برای پوست
افزایش تولید کلاژن
مزیت اصلی این روش افزایش تولید کلاژن است؛ زیرا کلاژن با چین و چروک مبارزه می کند. سطح کلاژن به طور طبیعی با افزایش سن کاهش می یابد و هر مداخله ای که تقویت کلاژن را تشویق کند پوست را جوان تر نشان می دهد. پس از درمان نهایی، آن ها شاهد بهبود قابل توجهی در خطوط، چین و چروک، بافت پوست و شلی پوست بودند.
از بین بردن جای جوش و زخم
بر اساس مطالعه مجله آنلاین درماتولوژی هند، میکرونیدل ها همچنین به درمان اسکارهای آکنه کمک می کنند؛ زیرا سوزن ها بافت اسکار سخت شده را می شکنند و آن را به بازسازی تشویق می کنند. مطالعه ای که در سال 2019 انجام شد، تأثیر چهار جلسه را بر روی 50 فرد مبتلا به اسکار آکنه بررسی کرد. بعد از دو ماه، همه این افراد با اینکه میزان برجستگی و سختی زخم هایشان متفاوت بود ولی با این وجود، بهبودی قابل ملاحظه ای در پوست خود مشاهده کردند.
یکی دیگر از بهترین روش های درمانی در این زمینه، سابسیژن جای جوش است که می تواند به تنهایی و یا به صورت ترکیبی به همراه میکرونیدلینگ انجام شود.
کاهش علائم کشیدگی پوست
در نهایت، طبق مطالعاتی که انجام شد، میکرونیدلینگ به کاهش علائم کشش پوست نیز کمک می کند. این کاهش با بهبود قابل توجهی در حدود 44 درصد از شرکت کنندگان در مطالعه پس از سه جلسه ماهانه بود.
اقدامات پیش از میکرونیدلینگ
قطعا شما پیش از اقدام به میکرونیدلینگ با پزشک خود مشاوره داشته اید، در این جلسه مشاوره، در رابطه با بیماری ها و یا مشکلاتی که در حال حاضر با آن روبه رو هستید باید صحبت کنید و در صورت لزوم پزشک رژیم غذایی، مراقبت های مورد نیاز و یا حتی داروی خاصی را برای شما تجویز می کند. همچنین از لایه بردارهای شیمیایی، Retin-A یا سایر کرم های لایه بردار نباید قبل از جلسه میکرونیدلینگ استفاده شود.
نتیجه میکرونیدلینگ چگونه است؟
احتمالا بلافاصله پس از ایجاد خراش های کوچک در پوست، نتایج حاصل از میکرونیدلینگ را مشاهده خواهید کرد. از آنجایی که فرآیند ترمیم زخم بدن به بهبود آن ها پاسخ می دهد، پوست شما ممکن است تا دو هفته پس از درمان صاف و درخشان به نظر برسد. با این حال، ممکن است شش تا هشت هفته طول بکشد تا بهترین نتایج ظاهر شود. بیشتر اوقات به بیش از یک جلسه نیاز خواهید داشت، اما از آنجایی که نیازهای هر فرد متفاوت است، لازم در نهایت پزشک تعداد جلسات کافی را برای شما تعیین کند.
عوارض میکرونیدلینگ چیست؟!
برخی از عوارض جانبی عبارتند از:
- قرمزی و سوزش پوست در روزهای اول درمان (معمولا طی سه روز برطرف می شود).
- پوست سفت همراه با کمی تورم
- خشکی پوست، حساسیت مفرط
مراقبت های بعد از انجام میکرونیدلینگ
- مهم است که پوست خود را بعد از هر گونه درمان هیدراته نگه دارید.
- مرطوب کننده های حاوی ترکیبات ضد التهابی بعد از درمان، ناحیه را تسکین می دهند.
- اسکراب ها و کرم های ساخته شده با الکل نباید تا زمانی که پوست شما بهبود یابد استفاده شود.
- به دلیل ایجاد زخم لازم است، از یک ضد آفتاب خوب با SPF 30 یا بالاتر استفاده کنید.
- زمان کلی بهبودی برای هر فردی متفاوت است. اکثر بیماران به مدت دو تا چهار روز پس از انجام میکرونیدلینگ مقداری تورم و قرمزی/رنگ صورتی خفیف (مثلا آفتاب سوختگی خفیف تا متوسط) را تجربه می کنند.