میکروگرافت که به عنوان فناوری میکروگرافت اتولوگ (AMT) نیز شناخته میشود، روشی برای کمک به کاهش ریزش مو و در عین حال تحریک رشد فولیکول های مو است. این روش با میکروگرافتی که در کاشت مو سنتی استفاده می شود و شامل یک واحد فولیکولی منفرد حاوی 1 تا 2 تار مو است، متفاوت است. در این تکنیک گرافت های پوستی کوچک از خط رویش مو در ناحیه ای که فولیکول های مو اهداکننده، قوی ترین هستند گرفته می شود. در این روش کاشت گرافت ها در مناطق بی مو یا دچار نازکی مو انجام می شود که باعث افزایش رشد آنها می شود. به دلیل استفاده از ابزارهای دقیق در برداشت و کاشت میکروگرافت ها خبری از زخم های وسیع در منطقه اهدا کننده گیرنده نخواهد بود.
کاشت مو به روش میکروگرافت چگونه انجام می شود؟
یکی از بهترین روش های کاشت مو که امروزه مورد توجه کلینیک های زیبایی قرار گرفته است، میکروگرافت است. این تکنیک نوآورانه و مدرن به دلیل ایمنی بالاتر در مقایسه با بسیاری از روش های دیگر محبوبیت بیشتری دارد. این روش یک تکنیک کاشت مو پیشرفته و کم تهاجمی است که نتایج طبیعی تری را در مقایسه با روش های سنتی به دنبال دارد.
کاشت مو به روش میکروگرافت به چندین مرحله نیاز دارد. ابتدا مرحله برداشت انجام می شود و برای این منظور پزشک از میکرو موتورهای اتوماتیک استفاده می کند. این ابزارها دقت بالایی دارند و در مقایسه با بسیاری از نگهدارنده های دیگر، دقیق تر عمل می کنند. این ابزارها به گونه ای طراحی شده اند که پزشک را قادر می سازد گرافت های سالم را استخراج کند.
در روش میکروگرافت معمولاً از پشت سر به عنوان ناحیه اهداکننده استفاده می شود. پس از برداشت پیوندها، آنها را به دقت جدا کرده و سپس در دستگاه میکرو ایمپلنتر قرار می دهند تا برای پیوند آماده شوند. مناطق خالی شناسایی می شوند و فرآیند پیوند انجام می شود. در این روش نیازی به برش نیست و به همین دلیل هیچ جای زخمی مشاهده نمی شود. شایان ذکر است این روش برای کاشت مو به دو تا هشت ساعت زمان نیاز دارد.
مزایای کاشت مو به روش میکروگرافت
روش میکروگرافت تنها حدود 45 دقیقه طول می کشد و عملاً بدون درد است. ناحیه اهدا کننده خیلی سریع بهبود می یابد، زیرا تنها دو محل بیوپسی کوچک وجود دارد که در آنها پوست کشیده می شود و به راحتی می توان آن را با موهای موجود پنهان کرد. علاوه بر این عملاً هیچ دوره نقاهتی در روش کاشت مو با میکروگرافت وجود ندارد، می توانید تقریباً بلافاصله فعالیت های معمول خود را از سر بگیرید.
حدود 6 ماه طول می کشد تا نتایج قابل مشاهده شوند، اما تصویربرداری درموسکوپی و تریکوسکوپی می تواند اثرات را در سطح میکروسکوپی نشان دهد. این تجزیه و تحلیل ها افزایش مشخصی در تراکم متوسط مو، همراه با افزایش متوسط ضخامت ساقه مو و کاهش تعداد موهای نازک را نشان می دهد.
محدودیت های کاشت مو به روش میکروگرافت
در حالی که کاشت مو به روش میکروگرافت مزایای زیادی دارد محدودیت هایی نیز وجود دارد. میکروگرافت رشد فولیکول های موی موجود را تشویق می کند تا نواحی کم پشت را ضخیم تر و پرتر کنند. از آنجایی که این روش جدیدتر است، به اندازه کاشت مو سنتی در دسترس نیست. این بدان معنی است که هزینه آن بالاتر است، به طور متوسط هزینه آن تقریبا دو برابر جراحی کاشت مو به روش های قدیمی است.
چه کسانی کاندیدای مناسب برای روش کاشت مو به روش میکروگرافت هستند؟
به طور کلی کسانی که دچار ریزش مو هستند، می توانند از این روش نوآورانه و ایمن بهره مند شوند. علاوه بر این، اگر نواحی نازک یا طاسی دارید، توصیه می کنیم برای جبران گرافت های از دست رفته، روش کاشت مو میکروگرافت را در نظر بگیرید. فرآیند کاشت مو میکروگرافت به گونه ای طراحی شده است که به افراد زیادی امکان می دهد از آن استفاده کنند. مناسب ترین کاندیدهای کاشت مو میکروگرافت عبارتند از:
- افرادی که از آلوپسی آندروژنتیک رنج می برند.
- خانم هایی که به دلیل بارداری موهای خود را از دست داده اند.
- افرادی که آلوپسی آره آتا را تجربه می کنند.
- افرادی که به دلیل عفونت قارچی دچار ریزش مو شده اند.
- افرادی به دلیل آسیب های جسمی مانند سوختگی موهای خود را از دست داده اند.
علاوه بر این، پس از درمان هایی مانند شیمی درمانی و پرتودرمانی، افراد ممکن است دچار ریزش مو شوند. پس از اتمام دوره درمانی می توان به کاشت مو فکر کرد.
بخوانید: هزینه کاشت ابرو در سال 1403 + لیست جدید قیمت در تهران
مراقبت های قبل کاشت مو به روش میکروگرافت
برای اینکه کاشت مو به روش میکروگرافت موفق باشد، باید ملاحظات خاصی را در نظر گرفت. هر دو مراقبت قبل از پیوند و بعد از پیوند بسیار مهم هستند و تأثیر قابل توجهی بر نتایج نهایی دارند. برخی از اقدامات ضروری مراقبت از کاشت مو برای اولویت بندی عبارتند از:
- حداقل یک ماه قبل پیوند از مصرف انواع تنباکو و الکل خودداری کنید تا نتیجه نهایی به خطر نیافتد.
- در طول جلسات مشاوره، پزشک را در مورد حساسیت دارویی خود مطلع کنید تا از بروز هرگونه مشکلی در حین عمل پیوند جلوگیری شود.
- شب قبل از پیوند دوش گرفتن را فراموش نکنید، زیرا این کار به از بین بردن هر گونه آلودگی پوستی کمک می کند.
- تا دو هفته قبل از پیوند از مصرف برخی داروها مانند داروهای رقیق کننده خون خودداری کنید. آسپرین نمونه ای از این داروهاست.
بخوانید: منظور از کاشت ابرو بدون جراحی چیست؟
دیگر روش های کاشت مو و تفاوت آن با روش میکروگرافت
روش FUT
یکی از متداول ترین و قدیمی ترین شیوه های کاشت مو روش FUT یا کاشت مو به روش نواری است. در این روش یک نوار باریک از پوست پشت سر (ناحیه اهداکننده) برداشته میشود و سپس این نوار به واحدهای فولیکولی مو تقسیم میشود. این واحدها سپس در نواحی کممو یا بیمو (ناحیه گیرنده) کاشته میشوند. عوارض این روش جای زخم و بخیه در پشت سر است.
روش FUE
روش FUE فولیکولهای مو به صورت واحدهای جداگانه از ناحیه اهداکننده (پشت سر) برداشت میشوند. این فرآیند با استفاده از یک پانچ کوچک انجام میشود و هیچ نوار پوستی از سر برداشته نمیشود.
درواقع روش میکروگرافت یک نسخه بهروز شده و پیشرفتهتر از FUE است. که در روش دقت، تراکم موها و مدت زمان درمان در بهترین حالت خود است.
مراقبت های بعد از کاشت مو به روش میکروگرافت
اقدامات مراقبتی که باید بعد از کاشت مو رعایت شود، نیاز به توجه ویژه دارد. مراقبت های مناسب پس از کاشت نقش بسزایی در موفقیت کاشت مو دارد. برخی از نکات کلیدی مراقبت پس از پیوند عبارتند از:
- برای مدتی پس از پیوند از مصرف دخانیات و الکل خودداری کنید.
- برای تسریع روند بهبودی به رژیم غذایی خود توجه ویژه ای داشته باشید. برای مثال مصرف سبزیجات و میوه ها را افزایش دهید.
- از مصرف مایعات کافی مانند آب برای بهبود گردش خون در بدن اطمینان حاصل کنید. زیرا فولیکول ها برای حفظ رشد خود به خون و مواد مغذی نیاز دارند.
- هنگام دراز کشیدن برای خواب، مطمئن شوید که سرتان بالاتر از بدن است. همچنین می توانید از بالش های تخصصی برای جلوگیری از آسیب به موهای تازه پیوند شده استفاده کنید.
- پس از کاشت موی میکروگرافت تا مدتی از انجام فعالیت های سنگین، سونا و جکوزی خودداری کنید.
- سشوار می تواند به دلیل حرارت زیاد باعث آسیب فولیکول ها شود و باید از آن اجتناب کرد.
- پس از کاشت مو، پزشک یک سری دارو برای شما تجویز خواهد کرد. اطمینان حاصل کنید که آنها را طبق دستورالعمل استفاده کنید.
- برای مدتی بعد از کاشت مو میکروگرافت از رنگ کردن موها خودداری کنید.
با توجه به شرایط فردی شما، مدت زمان روند بهبودی ممکن است متفاوت باشد. علاوه بر این، تصمیم نهایی در مورد از سرگیری فعالیت های خاص باید توسط پزشک تعیین شود.
هزینه کاشت مو به روش میکروگرافت
یکی از مهمترین نکات کاشت مو با تکنیک میکروگرافت، هزینه آن است. عوامل مختلف می توانند به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر هزینه ها تأثیر بگذارند. هزینه کاشت مو به روش میکروگرافت حدود 15 تا 25 میلیون تومان است. با اینحال بهتر است قبل از کاشت مو از هزینه های آن آگاه شوید.
سوالات در مورد کاشت مو به روش میکروگرافت و هزینه آن + رزور نوبت کاشت به روش میکروگرافت
دریافت مشاوره ( کلیک کنید)
نتیجه و ماندگاری کاشت مو به روش میکروگرافت
میکروگرافت های کاشته شده در سه هفته ابتدایی به رشد خود ادامه می دهد، اما پس از این مدت، ریزش مو شروع می شود و فولیکول ها وارد مرحله پایدار می شوند که طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد. تا ماه سوم تا چهارم، رشد مو از سر گرفته می شود و در صورت مراقبت مناسب، نتایج نهایی پس از شش ماه تا یک سال و نیم قابل مشاهده است. نتیجه نهایی تحت تاثیر عواملی از جمله سن، تغذیه، شرایط آب و هوایی، سبک زندگی، فشار کاری و همچنین استرس و اضطراب قرار خواهد گرفت.
منبع:
https://helia.clinic/blog/micrografting-hair-transplant
https://elithair.co.uk/blog/what-is-micrografting-a-new-trend