دکتر سارا بهروان / درمانی پوست / پسوریازیس و انواع آن + درمان (خانگی،دارویی و پیشرفته)
۶ دقیقه
بیماری پسوریازیس

پسوریازیس و انواع آن + درمان (خانگی،دارویی و پیشرفته)

آنچه می خوانید...

پسوریازیس که به عنوان بیماری صدفک نیز شناخته می شود یک بیماری پوستی خود ایمنی است که باعث التهاب بخش های مختلف بدن می شود. این بیماری با علائمی مانند بثورات یا لکه های ضخیم پوستی و برجسته مشخص می شود و بر اساس شدت با پمادهای موضعی، داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی و فتوتراپی قابل کنترل است. فعال شدن بیش از حد سیستم ایمنی در این بیماری باعث افزایش تکثیر و تزاید سلول های پوست می شود.

پسوریازیس علاوه بر پوست می تواند ناخن ها، مفاصل و سایر اندام های شما را نیز تحت تأثیر قرار دهد. بیماری پسوریازیس در حال حاضر درمان قطعی ندارد و فقط با داروها کنترل و مدیریت می شود. پسوریازیس در هر سنی ممکن است رخ دهد اما بیشتر در سنین 15 تا 25 سالگی و 50 تا 65 سالگی اتفاق می افتد.

پسوریازیس

توضیح و معرفی این بیماری

پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی است که تکثیر سلول های پوستی را تحت تاثیر قرار می دهد. در افراد سالم تقریباً یک ماه طول می کشد تا سلول های پوست چرخه طبیعی خود را طی کنند. اما در افراد مبتلا به پسوریازیس این چرخه تنها چند روز طول می کشد و پوست مناطق درگیر هر 3 تا 4 روز یکبار بازسازی می شود. در نتیجه این بیماری، لکه‌ های ضخیم، برجسته و قرمزی به شکل فلس‌ روی پوست ایجاد می شود که ممکن است خارش یا درد داشته باشد. این لکه های ضخیم که گاهی دچار خونریزی نیز می شوند، می توانند در سراسر بدن از جمله پوست سر، آرنج، زانو و کمر ظاهر شوند. این بیماری با تاثیر بر پوست نه تنها باعث ناراحتی فیزیکی می شود بلکه مشکلات عاطفی و روانی نیز برای فرد مبتلا ایجاد خواهد کرد.

بخوانید: انوع جراحی لیپوم و هزینه آن در 1404 + نکات مهم

دلیل بیماری پسوریازیس

پسوریازیس یک بیماری با زمینه ارثی است و توسط چند ژن منتقل می شود. اگر یکی از والدین به این بیماری مبتلا باشند احتمال ابتلای فرزندان نیز وجود دارد. علاوه بر استعداد ژنتیکی عوامل محیطی مختلفی نیز در بروز این بیماری دخیل هستند. مهمترین عوامل عدم رعایت بهداشت، ابتلا به بیماری های عفونی، چاقی، استرس، مصرف الکل، سیگار کشیدن، مصرف برخی داروها و قرار گرفتن طولانی مدت در معرض هوای سرد است.

مشاوره و درمان پسوریازیس در کلینیک ایوا

علائم بیماری پسوریازیس

  • بروز لک های قرمز، قهوه ای یا بنفش روی پوست
  • پلاک های پوستی ضخیم و برجسته
  • خارش، تحریک و سوزش پوست
  • ایجاد پوسچول یا تاول
  • ترک خوردگی و خونریزی پوست
  • تغییرات در ناخن ها
  • پوسته پوسته شدن پوست

بخوانید: نمونه برداری از پوست (بیوپسی) و هزینه آن 1404

درمان بیماری پسوریازیس

درمان بیماری پسوریازیس به روش های مختلف امکان پذیر است که در ادامه شرح داده است.

خانگی

روش های خانگی درمان بیماری پسوریازیس شامل استفاده از کمپرس یخ، سرکه سیب، عسل، خمیر سیر و آلوئه ورا، خمیر زردچوبه و آلوئه ورا بر روی ضایعات، استفاده از صابون زردچوبه و مصرف ماهی تازه است. خاکشیر، حجامت و زالو درمانی نیز ممکن است در درمان این بیماری مفید باشد.

پماد برای درمان پسوریازیس

دارویی

سیکلوسپورین، آسیترتین، مکمل های امگا 3، متوترکسات داروهای خوراکی هستند که باعث آرام شدن سیستم ایمنی می شوند. علاوه بر این پمادها و کرم های موضعی حاوی کورتیکواستروئید برای تسکین ضایعات دردناک مورد استفاده قرار می گیرند. اسید سالیسیلیک موضعی نیز می تواند باعث از بین بردن پوست ضخیم می شود. همچنین استفاده از مرطوب کننده ها و تزریق  کورتیکواستروییدها نیز بر اساس شدت بیماری تجویز می شود.

فتوتراپی پسوریازیس

پیشرفته

فتوتراپی و لیزر درمانی روش های پیشرفته درمان پسوریازیس هستند. در این روش ها ضایعات در معرض UVB و لیزر اگزایمر قرار می گیرند. این روش ها را می توان با سایر درمان ها ترکیب کرد.

بخوانید: لیکن پلاس پوستی و عکس علائم آن + معرفی کلینیک درمانی

انواع پسوریازیس

انواع پسوریازیس

  1. پسوریازیس پلاکی: شایع ترین نوع پسوریازیس است که با ضایعات برجسته، ملتهب و فلس های سفید نقره ای مشخص می شود.
  2. پسوریازیس خال دار: این بیماری با ضایعات کوچک و نقطه مانند مشخص شده و ممکن است توسط عفونت های تنفسی مانند گلودرد استرپتوکوکی ایجاد شود.
  3. پسوریازیس معکوس: در این بیماری ضایعات صاف و قرمز در چین های پوستی مانند زیر بغل، کشاله ران و زیر سینه ها ایجاد می شود.
  4. پسوریازیس پوسچولار: در این بیماری جوش های سفیدی که با پوست قرمز احاطه شده اند در قسمت های مختلف بدن مانند دست ها و پاها رخ می دهد.
  5. پسوریازیس اریترودرمیک: یک فرم شدید و تهدید کننده زندگی است که در آن بیشتر قسمت های بدن دچار قرمزی، خارش شدید و درد شده و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد.
  6. پسوریازیس ناخن: همانطور که مشخص است ناخن های دست و پا را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث رشد غیر طبیعی و تغییر رنگ ناخن ها می شود.
  7. آرتریت پسوریاتیک: علاوه بر علائم پوستی در این بیماری سفتی، درد و تورم مفاصل نیز مشاهده می شود.

بخوانید: درمان منافذ باز پوست با آر اف فرکشنال ویرچو + هزینه و عکس قبل بعد

عوامل تشدیدکننده پسوریازیس

عوامل مختلفی وجود دارد که می توانند پسوریازیس را تشدید کنند. دود سیگار، مشروبات الکلی، استرس، آلودگی محیطی، غذاهای فست فودی و بروز عفونت های مختلف عوامل تشدید کننده این بیماری هستند.

پسوریازیس پوست

پسوریازیس و نقش ژنتیک

علت بروز پسوریازیس هنوز کامل مشخص نشده است اما عوامل ایمنی، ژنتیکی و محیطی در آن دخیل هستند. نقش وراثت در پسوریازیس نیز به دلیل دخالت ژن های چندگانه ناشناخته است.

بخوانید: نمونه برداری واژن – تست پاپ اسمیر زنان + هزینه تست در تهران

پسوریازیس در زنان باردار

پسوریازیس در زنان باردار مانع به دنیا آوردن یک نوزاد سالم نخواهد شد. با اینحال باید جهت کنترل علائم مانند درد و خارش از پمادهای ایمن در این دوره استفاده شود.

 

هزینه‌ های درمان پوشش بیمه ‌ای

بیماری پسوریازیس به عنوان یک بیماری خود ایمنی شناخته می شود و تحت پوشش برخی بیمه ها قرار دارد. داروهای این بیماری بسیار گران قیمت هستند و به همین دلیل بیماران می توانند از پوشش های بیمه ای استفاده کنند.

درمان پسوریازیس در کلینیک ایوا

درمان پسوریازیس در کلینیک ایوا

پسوریازیس یکی از بیماری های است که در کلینیک ایوا با بهترین و جدیدترین روش ها درمان می شود. در این کلینیک ابتدا نوع پسوریازیس مشخص شده و سپس پزشک با ساده ترین و موثرترین روش ها به درمان آن کمک خواهد کرد.

مشاوره و درمان پسوریازیس در کلینیک ایوا

بخوانید: همه چیز در مورد لیزر موی زائد بیکینی و عوارض آن + هزینه 1404

آیا پسوریازیس بیماری واگیردار است؟

خیر پسوریازیس واگیردار نیست و با لمس ضایعات پوستی از فردی به فرد دیگر منتقل نخواهد شد بلکه زمینه ارثی دارد.

 

تفاوت پسوریازیس با اگزما چیست؟

اگزما یک بیماری پوستی سطحی است که بیشتر ناشی از آلرژی و فاکتورهای محیطی است در حالیکه پسوریازیس به دلیل اختلال در عملکرد سیستم ایمنی رخ می دهد و ریشه ژنتیکی دارد.

 

 

منبع:

https://resources.healthgrades.com/right-care/psoriasis/psoriasis

https://www.lalpathlabs.com/blog/what-is-psoriasis/

دکتر سارا بهروان

دکتر سارا بهروان

دکتر سارا بهروان موسس کلینیک ایوا در زمینه دکترای حرفه ای پزشکی از دانشگاه جندی شاپور اهواز فارغ التحصیل شد.
دکتر بهروان مطب خود را در زمینه خدمات پوست، مو و زیبایی، لاغری و لیزر در تهران دایر کردند و با 20 سال سابقه با تجهیزات و امکاناتی پیشرفته ارائه خدمات می کنند.
گذراندن دوره های تخصصی و آموزشی در زمینه
• درمان های چاقی عمومی و موضعی
• دارای مدرک ویژه تزریق فیلر و بوتاکس
• کربوکسی تراپی، لیفت نخ
• انواع لیزرهای پوست و مو

فرم مشاوره

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید. مشاوران کلینیک ایوا در کمترین زمان ممکن با شما تماس می گیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آدرس کلینیک ایوا

آدرس کلینیک ایوا: تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از میرداماد، خیابان منظرنژاد، پلاک 45 ، مجتمع یاس واحد 4

فرم مشاوره

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید. مشاوران کلینیک ایوا در کمترین زمان ممکن با شما تماس می گیرند.

×

سلام

برای چت در واتساپ کلیک کنید

×