لیپوم توده چربی نرم، بدون درد با رشد آهسته است که در نواحی مختلف بدن دیده می شود. لیپوم ها خوش خیم و غیر سرطانی هستند و بین پوست و لایه عضلانی ایجاد می شوند. آنها معمولا ناراحتی و علائمی ایجاد نمی کنند و سالها طول می کشد تا شما متوجه وجودشان شوید. لیپوم ها در واقع تومورهایی خوش خیم و به شکل گرد هستند که اکثر آنها کمتر از 5 سانتی متر قطر دارند و هنگام لمس در زیر پوست حرکت می کنند.
علت دقیق بروز آنها هنوز مشخص نیست ولی بیشتر در شانه ها، گردن، دست ها، پشت و ران ها ایجاد می شوند. لیپوم ها بطور کلی تهدیدی برای زندگی در نظر گرفته نمی شوند و به بافت های اطراف گسترش نمی یابند. روش های مختلفی برای درمان این توده های خوش خیم وجود دارد که یکی از آنها جراحی است. جراحی لیپوم یک روش سرپایی و سبک است که با بی حسی موضعی انجام می شود. در ادامه توضیحات بیشتری در این رابطه ارائه می گردد لطفا همراه ما باشید.
لیپوم چیست و چرا به وجود می آید؟
لیپوم همانطور که گفته شد یک توده خوش خیم چربی است که نرم و متحرک و معمولا بدون درد است. عوامل مختلفی در ایجاد لیپوم نقش دارند که شامل آسیب های فیزیکی، اختلالات متابولیکی، ژنتیک، چاقی و مشکلات هورمونی است. این توده ها معمولا تا حد معینی رشد می کنند و به هیچ وجه بدخیم و سرطانی نمی شوند.
چه زمانی باید اقدام به جراحی لیپوم کرد؟
جراحی لیپوم در مواردی توصیه می شود که این توده بسیار بزرگ و باعث درد و ناراحتی می شود. بزرگ شدن بیش از حد این بافت چربی با وارد کردن فشار به بافت های اطراف موجب درد و مشکلات حرکتی می شود که در این شرایط باید با جراحی برداشته شود.
بطور کلی لیپوم ها بدون درد هستند اما گاهی اوقات در نقاطی از بدن ایجاد می شوند که اعصاب را تحت فشار قرار داده و باعث درد و ناراحتی می شوند که در این شرایط باید اقدام به برداشت لیپوم کنید.
نگرانی های ظاهری یکی دیگر از دلایلی است که افراد را وادار به جراحی لیپوم می کند. آنها در برخی نقاط بدن ظاهری ناخوشایند ایجاد می کنند که افراد را آزار می دهد. علاوه بر این گاهی اوقات تغیر رنگ، سفتی و حتی ترشحاتی در ناحیه لیپوم دیده می شود که باید فورا آن را جراحی و خارج کنید.
هزینه جراحی لیپوم در سال 1404
هزینه جراحی لیپوم به وسعت و اندازه لیپوم ، ناحیه که قرار دارد و نوع جراحی بستگی دارد به طور کلی هزینه جراحی لیپوم در سال 1404 از 3 میلیون تومان است برای مشاوره دقیق و رایگان در این باره و همچنین برای رزرو نوبت جراحی لیپوم با ما تماس بگیرید.
مشاوره و نوبت دهی جراحی لایپوم
روش های جراحی لیپوم
روش های مختلفی برای جراحی لیپوم مورد استفاده قرار می گیرد که بستگی به اندازه و محل لیپوم دارد. این روش ها در ادامه شرح داده شده است:
جراحی سنتی یا جراحی باز
از جراحی سنتی وقتی استفاده می شود که لیپوم ها بزرگ و عمیق باشند. در این روش محلی که لیپوم قرار دارد، برش داده شده و این توده چربی از بافت های اطراف جدا و خارج می شود. سپس محل بخیه زده شده و بیمار مرخص می شود.
لیپوساکشن
لیپوساکشن روش جراحی دیگری است که برای لیپوم های کوچک و سطحی مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش یک کانولای باریک وارد پوست شده و پس از مایع کردن بافت چربی لپیوم، آن را از بدن خارج می کند. این روش به دلیل برش کوچک درد کمتری دارد اما ممکن است توده بطور کامل حذف نشود.
جراحی به روش مینیمال اینویسیو (Minimal Invasive Surgery)
این جراحی با یک برش بسیار کوچک در نزدیک سطح پوست انجام شده و لیپوم های سطحی و کوچک را حذف می کند.
جراحی لیزری
لیزر درمانی یکی از بهترین روش های حذف لیپوم های کوچک و سطحی است زیرا با دقت بیشتری انجام شده و خونریزی و درد کمتری دارد.
جراحی به روش آندوسکوپی
در این روش از تجهیزات پیشرفته جراحی و مجهز به دوربین کوچک به نام اندوسکوپ برای برداشتن لیپوم های عمیق استفاده می شود.
بخوانید: لیکن پلاس پوستی و عکس علائم آن + معرفی کلینیک درمانی
مشاوره و نوبت دهی جراحی لایپوم
مراقبت های بعد از جراحی لیپوم
بسته به روش جراحی و اندازه برش ایجاد شده دستورالعمل های مراقبت خاص توسط پزشک به بیمار ارائه می شود که عبارتند از:
- مصرف داروهای مسکن و آنتی بیوتیک تجویز شده توسط پزشک
- خودداری از فعالیت شدید و بی حرکت نگه داشتن عضوی که تحت جراحی قرار گرفته است.
- تعویض به موقع پانسمان و خشک و تمیز نگه داشتن زخم
- پرهیز از خیس کردن زخم یا دوش گرفتن تا 48 ساعت بعد از جراحی
- خودداری از ضربه زدن و دستکاری محل
- مراجعه به مطب پس از 7 تا 14 روز برای کشیدن بخیه ها
آیا می توان از بروز لیپوم جلوگیری کرد؟
روش خاصی برای پیشگیری از لیپوم وجود ندارد با اینحال کنترل وزن برای پیشگیری از چاقی ممکن است مانع از رشد توده های چربی در قسمت های مختلف بدن شود. علاوه بر این جلوگیری از ضربه های مکرر به بدن نیز می تواند در کاهش بروز لیپوم نقش داشته باشد.
لیپوم با کیست پوستی چه تفاوتی دارد؟
لیپوم و کیست پوستی بسیار شبیه به هم هستند ولی با معاینه دقیق می توان آنها را تشخیص داد. لیپوم نرم تر و عمیق تر است و چون به پوست نمی چسبد به راحتی زیر پوست جابجا می شود. در مقابل کیست پوستی سفت و به پوست چسبیده است.
آیا قبل از جراحی لیپوم به اسکن نیاز است؟
در اکثر موارد لیپوم ها با معاینات بالینی مشخص شده و نیازی به اسکن ندارند. مشخصات ظاهری به پزشک کمک می کند به راحتی آنها را تشخیص دهد.
با اینحال اگر لیپوم به سرعت رشد کرده، دردناک باشد یا اندازه آن بیشتر از 5 سانتی متر باشد، ممکن است نیاز به اسکن داشته باشد تا احتمال سرطانی بودن آن رد شده و موقعیت آناتومیک آن برای جراحی دقیق تر مشخص شود.
آیا بعد از جراحی احتمال عود لیپوم وجود دارد؟
بسته به روش جراحی این احتمال ممکن است وجود داشته باشد. خصوصا در لیپوساکش اگر تومور بطور کامل تخلیه نشود احتمال رشد آن وجود دارد. علاوه بر این جراحی ناقص و ابتلا به بیماری لیپوماتوز امکان عود لیپوم را افزایش می دهند. در افراد مبتلا به لیپوماتوز ممکن است لیپوم در جای دیگری از بدن رشد کند که در صورت ایجاد ناراحتی باید با جراحی اقدام به برداشت آن کرد.
بخوانید:
منبع:
https://www.looknatural.com/surgical-procedures/body/lipoma-excision