پوست به عنوان یکی از حساسترین نواحی بدن شناخته میشود که در طی زمان دچار آسیبهای مختلفی میگردد. اگر پوست دچار زخمهای عمیق یا شکافهای سطحی نامتعارف شود، استفاده از بخیه جهت بهبودی پوست ضروری است. بخیهها روند طبیعی بهبود پوست را دچار اختلال مینمایند و جای زخم بر سطح پوست میگذارند. بسیاری از افراد جای بخیه بر سطح پوست خود را دوست ندارند و میخواهند آن را بردارند. روشهای مختلفی جهت رفع جای بخیه وجود دارد، اما در این مقاله در مورد یکی از موثرترین راهها یعنی لیزر جای بخیه صحبت میکنیم.
لیزر جای بخیه
لیزر جای بخیه یکی از بهترین روشهای است که امروزه جهت بازسازی پوست به کار گرفته میشود، از آنجایی که لیزر با تابش اشعههای نوری خود به تحریک سلولهای پوست پرداخته و بافت پوست را ترمیم میکند. علاوه بر این لیزر جای بخیه به طور دقیق عمل میکند، به همین جهت کاملا بیخطر میباشد. افرادی که میخواهند جای بخیه خود را برای همیشه درمان کنند، با استفاده از لیزر میتوانند به آرزویی خود جامه عمل بپوشانند، چرا که لیزر تاثیر فراوانی بر جای بخیه و ترمیم پوست ناحیه مورد نظر میگذارد. لیزر کردن جای بخیه با کمترین درد و بدون خونریزی همراه است و پوست پس از ترمیم روشن و صاف خواهد شد. بنابراین یکی از بهترین و موثرترین راهها جهت رفع جای بخیه استفاده از لیزردرمانی میباشد.
دیگر مقالات ما را بخوانید: درمان جای جوش با آر اف فرکشنال ویرچو
درمان جای بخیه با لیزر چگونه است؟
لیزر به مجموعهای از پرتوهای نوری گفته میشود که بر سطح پوست به صورت نقطهای یا متمرکز تابانده میگردد. این پرتوهای نوری از انرژی زیادی برخوردارند و ناحیه تابش را گرم میکنند. زمانی که نور لیزر به محل زخم، بخیه، اسکار و… تابیده میشود، گرمای حاصل از آن موجب میگردد تا در این ناحیه تحریک سلولی صورت گیرد، از این رو خونرسانی در این قسمت بیشتر میشود. زمانی که گرما و حرارت افزایش یابد، موادی تولید میشود که جهت بازسازی سلولها و بافتهای آسیب دیده به کار میرود، در نتیجه بافت مورد نظر ترمیم میگردد.
با طی شدن جلسات لیزر، به مرور بافت پوست بازسازی خواهد شد، بنابراین اسکار و جای زخم تا حد زیادی از سطح پوست حذف میشود و پوست حالت صاف و صیقلی به خود می گیرد. البته میزان تاثیر لیزر وابسته به شدت جراحت دارد، معمولا لیزر به بهبود زخم و بخیه عمیق میپردازد، اما تاثیر بیشتری بر روی بخیههای سطحی پوست خواهد داشت. جهت انجام لیزر جای بخیه، نیازی به بیهوشی و بستری بیمار نیست، بلکه یک عمل سرپایی خواهد بود.
دریافت مشاوره ( کلیک کنید)از چه لیزری برای درمان جای بخیه استفاده می شود؟
معمولا پزشک با توجه به میزان جراحت و برآمدگیهای عمیق یا سطحی ناشی از ترمیم بخیه، از انواع مختلفی از لیزرها استفاده مینماید. میتوان برخی از رایجترین این لیزرها جهت درمان جای بخیه را این چنین بیان کرد:
دیگر مقالات ما: داشتن پوستی صاف با تزریق بوتاکس
لیزر اربیوم ERBIUM YAG
این نمونه از لیزرها بیشتر جهت رفع بخیههای کم عمق به کار گرفته میشوند. لیزر اربیوم ERBIUM YAG در مقایسه با لیزر CO2 قدرت کمی دارد. جهت انجام این لیزر نیاز به بیحسی کمی است و زمان ریکاوری بیمار خیلی سریع میباشد و معمولا دو هفته به طول میانجامد.
لیزر CO2
یکی از لیزرهای بسیار قوی و معروف که امکان نفوذ به پوست را دارد، لیزر CO2 میباشد، این لیزر به رفع هر گونه جای سوختگی، زخم و بخیه میپردازد. معمولا بکارگیری این لیزر به طولانیتر کردن مرحله ریکاوری بیمار میپردازد، میتوان گفت ریکاوری بعد از استفاده از این لیزر دو هفته به طول میانجامد.
لیزر IPL
لیزر IPL به درمان جای زخمها و بخیههای قدیمی، کلوئید و… میپردازد. دستگاه IPL با داشتن نورهای پالسی قوی، به عنوان لیزر شناخته نمیشود، اما عملکردی مشابه و حتی بهتر از دستگاههای لیزر دارد. اساس کار این دستگاه همانند لیزر به تابش متمرکز نور بر نواحی کوچک میباشد، اما این دستگاه طول موج مشخصی همچون لیزر ندارد و از طول موج با اندازههای گستردهای استفاده میکند. کار با این دستگاه توسط پزشک باید انجام شود و میتواند با تحریک رگهای خونی زیر پوست، موجبات کلاژنسازی پوست را مهیا سازد.
عملکرد لیزر در رفع جای زخم و اسکار صورت
معمولا قدرت لیزر جهت از بین بردن لایههای فوقانی پوست ناشی از جای بخیه به کار گرفته میشود، البته نفوذ اشعه لیزر به لایههای میانی نیز به صاف و نازک کردن پوست کمک میکند. اگر جای زخم، اسکار و بخیه بر روی صورت باشد، تکنیسین لیزر به فرد عینک مخصوصی میدهد، این عینک مانع از برخورد اشعههای احتمالی لیزر با چشم میگردند، متخصص لیزر جهت از بین بردن جای بخیه، لیزر را همچون چوب دستی بر روی جای بخیه حرکت میدهد تا اشعه آن به ترمیم سلولهای پوستی آسیبدیده کمک کند.
دریافت مشاوره ( کلیک کنید)روش های دیگر و مکمل در کنار لیزر چیست؟
لیزر جای بخیه تاثیر فراوانی به از بین بردن لایههای آسیبدیده بالایی پوست دارد، اگر جای بخیه عمیق باشد، لیزر درمانی به بهبود ناحیه آسیبدیده کمک میکند، میتوان با استفاده از پمادهای مخصوص جهت ترمیم جای بخیه روند بهبودی اسکارهای عمیق پوستی ناشی از جای بخیه را سریعتر نمود.
همچنین استفاده از ژلهای سیلیکونی بعد از فرآیند لیزر جای بخیه میتواند به آبرسانی این ناحیه کمک کند در نتیجه روند بهبودی بافتهای تسریع می گردد. علاوه بر این استفاده از برخی از داروها همزمان با لیزر میتواند تاثیر فراوانی بر جای بخیه بگذارد و به بازسازی بینقص و سریع جای بخیه کمک کند.
هزینه لیزر جای بخیه چقدر است؟
هزینه لیزر جای بخیه به عوامل زیادی وابسته است، میتوان برخی از عاملهای موثر بر قیمت لیزر جای بخیه را به صورت زیر نام برد:
- نوع لیزر استفاده شده
- نوع کلینیک
- تجربه متخصص
- سطحی یا عمیق بودن جراحت
- تعداد جلسات لیزر درمانی
- محل جای بخیه
شایان ذکر است لیزر جای بخیه نوعی عمل زیبایی به شمار میآید، از این رو تحت پوشش هیچ بیمهای قرار ندارد. در کلینیک ایوا با مدیریت دکتر سارا بهروان لیزر جای بخیه با لیزر co2 فرکشنال از 500 هزار تومان انجام می شود. جهت رزرو وقت و مشاوره رایگان با ما در ارتباط باشد.
دریافت مشاوره ( کلیک کنید)دیگر مقالات ما: آشنایی با بهترین و سریع ترین روش های جوانسازی پوست
آیا لیزر عوارض دارد؟
معمولا لیزر جای بخیه با عوارض جانبی همراه است، البته این عوارض بعد از مدتی برطرف میشوند، میتوان برخی از عوارض لیزر جای بخیه را به صورت زیر بیان کرد:
- قرمزی
- خارش
- تورم
- درد
- خونریزی
مراقبت های قبل و بعد لیزر جای بخیه
برای آن که با کمک لیزر، جای بخیه به خوبی محو گردد، باید به نکات و مراقبتهای قبل و بعد از لیزر جای بخیه توجه کرد که در ادامه به بیان برخی از این نکات و مراقبتها میپردازبم.
مراقبتهای قبل از لیزر جای بخیه
- از مصرف هر گونه دارویی ضدالتهابی غیراستروئیدی نظیر ایبوپروفن، ناپروکسن و داروهای گیاهی همانند سیر و… اجتناب کنید.
- یک ماه پیش از عمل به طور مستقیم زیر نور آفتاب قرار نگیرید.
- دو هفته پیش از این عمل نباید اپیلاسیون کرد و کرمهای لایهبردار را به کار گرفت.
- ۱۴ روز قبل از عمل لیزر جای بخیه از استعمال سیگار و نوشیدن الکل اجتناب نموده تا روند ترمیم پوست راحتتر انجام گردد.
- از مصرف داروهای رقیقکننده خون همانند آسپرین اجتناب کنید.
- قبل از عمل لیزر نباید از کرمهای لایهبردار بر روی ناحیه استفاده کرد.
- تا دو هفته پیش از لیزر نباید به استفاده از محصولاتی پرداخت که حاوی اسید گلیکولیک یا رتینوئید میباشند.
مراقبتهای بعد از عمل لیزر جای بخیه
- نباید بعد از لیزر جای بخیه در مقابل تابش نور خورشید قرار گرفت، کرم ضدآفتاب باید به هنگام خروج از خانه بر ناحیه مورد نظر استفاده گردد.
- کمپرس سرد جهت کاهش ورم و درد بسیار موثر است.
- اگر لیزر جای بخیه در ناحیه صورت انجام شده باشد، استفاده از لوازم آرایشی تا چند روز توصیه نمیشود.
- اگر درد ناحیه زیاد است، میتوان از مسکن به میزان کم استفاده کرد، باید از خوردن بیش از حد مسکن پرهیز نمود، چرا که خطر خونریزی جای بخیه را به همراه دارد.
سخن آخر
امروزه پیشرفت تکنولوژی به کمک بشر آمده است، به طوری که افراد میتوانند جهت ترمیم جای بخیه، اسکار و زخمهای خود از لیزر استفاده کنند و برای همیشه از جای آنها خلاص گردند. لیزر جای بخیه یک روش غیرتهاجمی میباشد که با کمترین عوارض به درمان و بهبود جای بخیه زخمهای سطحی و عمیق کمک میکند. از این رو ما در این مقاله به بررسی این شیوه ترمیمی جای بخیههای پوست پرداختیم.