کاشت ریش یک عمل زیبایی است که شامل انتقال فولیکول های مو از قسمت های دیگر بدن به ناحیه صورت است. این روش درست مانند کاشت مو انجام می شود با این تفاوت که روی صورت متمرکز است. کاشت ریش به ویژه برای افرادی مفید است که دارای ریش کم پشت هستند یا به دلیل سوختگی و زخم موهای صورت خود را از دست داده اند. ریش یکی از ویژگی های صورت و استایل مردانه است. در این جراحی معمولا گرافت های مو از ناحیه پشت سر برداشته شده و بر روی صورت کاشته می شوند. روش های مختلفی برای کاشت ریش وجود دارد که با توجه به اهداف و مقدار فولیکول مو مورد نیاز جهت کاشت ریش از آنها استفاده می شود. برای این جراحی حتما به کلینیک های معتبر مراجعه کرده و قبل از کاشت با پزشک خود مشورت نمایید تا از مراقبت ها و عوارض آن آگاه باشید.
نحوه کاشت ریش
کاشت ریش با یک مشاوره اولیه شروع می شود. جراح در این جلسه موهای صورت شما را ارزیابی می کند و انتظارات شما را مورد بحث قرار می دهد. این یک مرحله مهم در برنامه ریزی جهت ظاهر جدید ریش شما است. شما این فرصت را خواهید داشت که سوال بپرسید و به هر گونه نگرانی خود پایان بدهید.
جراح برای طراحی ریش جدید با شما همکاری خواهد کرد. این شامل مشخص کردن ناحیه ریش در جلوی آینه است تا بتوانید نتیجه مورد نظر را تجسم کنید. در طول این مرحله، جراح رنگ و بافت موهای صورت موجود شما را ارزیابی می کند تا بهترین محل اهدا کننده پیوند را شناسایی کند. در روز جراحی، از بی حسی موضعی در ناحیه اهداکننده و پیوند استفاده می شود تا در طول عمل هیچ دردی احساس نکنید.
دو روش اصلی برای کاشت ریش وجود دارد که شامل استخراج واحد فولیکولی (FUE) و پیوند واحد فولیکولی (FUT) است. این روش ها از نظر نحوه برداشت گرافت، نوع اسکار به جا مانده و تراکم موی پیوندی متفاوت هستند.
استخراج واحد فولیکولی (FUE)
FUE شامل استخراج فولیکول های مو به صورت منفرد از پوست سر با استفاده از یک دستگاه پانچ تخصصی است. سپس واحدهای فولیکولی با دقت یکی یکی به ناحیه ریش پیوند می شوند. اسکارها در این روش نقطه ای هستند و به سختی بعد از بهبودی قابل مشاهده خواهند بود. این روش برای افزایش تراکم ریش ایده آل است. دوره نقاهت در این روش کوتاه بوده و فرد درد و ناراحتی کمتری در ناحیه اهدا کننده تجربه می کند.
پیوند واحد فولیکولی (FUT)
FUT شامل برداشتن نواری گرافت های مو از پوست پشت سر یا دو طرف سر است، سپس واحدهای فولیکولی در زیر میکروسکوپ جدا شده و به صورت منفرد در می آیند. سپس جراح برش های کوچکی روی صورت که الگوی رویش ریش روی آن مشخص شده ایجاد کرده و فولیکول ها را کاشت می کند. در این روش امکان کاشت تعداد زیادی گرافت در یک جلسه وجود دارد و گزینه ای مقرون به صرفه برای افرادی است که به کاشت وسیع تر نیاز دارند. تنها عیب این روش باقی ماند اسکار در مناطق اهدا کننده است و اینکه روند بهبودی طولانی تری دارد.
بخوانید: هزینه کاشت ابرو در سال 1403 + لیست جدید قیمت در تهران
هزینه کاشت ریش
هزینه کاشت ریش بسته به روش انتخابی، تعداد فولیکول و تراکم مورد نیاز و وسعت محل متفاوت است. بطور متوسط هزینه کاشت ریش در کلینیک های تهران در سال 1403 حدود 20 میلیون تومان است.
دریافت مشاوره ( کلیک کنید)کاشت ریش واقعا موثر است؟
کاشت ریش بسیار موثر بوده و ظاهری طبیعی را تضمین می کند، زیرا موهای کاشته شده به طور یکپارچه با موهای موجود در صورت ترکیب می شوند. جراحی پیوند ریش بسته به تعداد فولیکولهای پیوند شده معمولاً چندین ساعت طول می کشد. دوره نقاهت نسبتا کوتاه است و اکثر بیماران در عرض چند روز فعالیت های عادی خود را از سر می گیرند. فولیکولهای مو پیوند شده در ابتدا می ریزند و بعد از مدتی موهای دائمی شروع به رشد می کنند. این رشد را می توان حدود سه ماه پس از جراحی مشاهده کرد و اثر کامل آن پس از حدود شش تا نه ماه قابل مشاهده است.
بانک مو مناسب برای کاشت ریش
کاشت ریش روشی است که در آن مو از قسمتی از بدن که معمولاً در پشت سر یا پشت گوش ها است، گرفته شده و به ناحیه ریش پیوند زده می شود. کاشت ریش برای افرادی مفید است که رشد موهای صورتشان به دلیل ژنتیک یا زخم کم است. اگر بانک موهای معمولی حاوی موهای سالم نباشند این امکان وجود دارد که از سایر نواحی بدن گرافت مو برداشته شده و به قسمت ریش پیوند زده شود.
انواع شیوه های کاشت ریش؟
روش کاشت ریش با دو تکنیک اصلی انجام می شود که شامل استخراج واحد فولیکولی (FUE) و پیوند واحد فولیکولی (FUT) است. هدف هر دو روش دستیابی به ریش متراکم با نتایج طبیعی است که فرد به آن نیاز دارد. اینکه کدام روش برای شما مناسب باشد با ارزیابی پزشک مشخص خواهد شد و معمولا بر اساس وضعیت موهای صورت شما مشخص می شود. بطورکلی روش FUE به دلیل عوارض کمتر ترجیح داده می شود.
تعداد گرافت مو برای کاشت ریش
تعداد گرافت مو برای کاشت ریش بستگی به وضعیت موهای صورت شما دارد. برخی افراد به تعداد فولیکول های بیشتری نیاز دارند و برخی تعداد کمتر. بطور کلی آمار نشان داده است برای کاشت ریش به 2000 تا 3000 فولیکول جهت پیوند نیاز است.
دوره نقاهت بعد کاشت ریش
دوره نقاهت بعد از کاشت ریش حدود 7 تا 14 روز است سپس می توانید فعالیت های عادی خود را از سر بگیرید. پس از گذشت 3 هفته از کاشت، موهای جدید ریش ممکن است شروع به ریزش کنند که جای نگرانی ندارد زیرا با موهای قوی تر جایگزین خواهند شد.
عوارض کاشت ریش
کاشت ریش یک روش ایمن و تائید شده برای جایگزین سازی موهای صورت است. این روش زیبایی مانند هر روش دیگری علیرغم مزایای فراوان می تواند عوارضی به دنبال داشته باشد که به شرح زیر است.
- تورم و کبودی: این علائم در اطراف محل پیوند و برداشت شایع است و باید پس از چند روز فروکش کند.
- قرمزی: ناحیه کاشته شده ممکن است قرمز و حساس شود که یک واکنش طبیعی است که معمولا در عرض یک یا دو هفته ناپدید می شود.
- درد و ناراحتی: درد ممکن است در نواحی پیوند و برداشت تجربه شود، اما با داروهای مسکن تجویز شده قابل کنترل است.
- خارش: در مرحله بهبودی، ممکن است خارش در نواحی پیوندی ایجاد شود. از خراشیدن خودداری کنید زیرا می تواند به پیوندهای جدید آسیب برساند.
رشد ضعیف گرافت های کاشته شده، زوایای خروج غیرطبیعی یا «خط مو» غیرطبیعی، عفونت، حساسیت پوست و بروز کیست های مویی برخی از عوارض نادر کاشت ریش هستند. در رابطه با مناطق اهدا کننده نیز برداشت بیش از حد باعث ایجاد زخم خواهد شد.
با رعایت چه نکاتی می توانیم بهترین نتیجه را از کاشت ریش بگیریم؟
مراقبت های بعد از جراحی برای موفقیت کاشت ریش بسیار مهم است و کمک می کند فولیکول ها توانایی رشد و جایگزینی داشته باشند. برای اطمینان از بهترین نتیجه، اجتناب از مواد شیمیایی خشن، لمس بیش از حد و تمیز کردن دقیق ناحیه توصیه می شود. نگهداری طولانی مدت موهای کاشته شده مشابه مراقبت از موهای طبیعی است که شامل شستشوی منظم، کوتاه کردن و حالت دادن برای حفظ ظاهر دلخواه است.
کاشت سبیل نیز ممکن است؟
کاشت سبیل نیز مانند کاشت ریش امکان پذیر است. اگر دچار ریزش، کم پشتی یا دست رفتن موهای ناحیه سبیل به دلیل سوختگی، زخم یا اسکار هستید با کاشت سبیل می توانید آن را ترمیم کنید. در این روش نیز از بانک مو فولیکول ها برداشته شده و به قسمت سبیل پیوند می شود.
دیگر سوالات در مورد کاشت ریش
کدام روش کاشت ریش بهتر است؟
روش های مختلفی برای کاشت ریش وجود دارد که بر اساس تعداد فولیکول مورد نیاز و تراکم دلخواه می توان از هر یک استفاده کرد. FUE معمولا برترین روش است زیرا عوارض کمتری برای بیمار دارد با اینحال اگر در مناطق وسیعی به پیوند ریش نیاز داشته باشید ممکن است برای تسریع کار از روش FUT استفاده شود.
کاشت ریش برای افراد بدون ریش (کوسه) قابل انجام است؟
بله کاشت ریش برای افراد بدون ریش (کوسه) در صورت وجود ناحیه اهدا کننده خوب و سالم امکان پذیر است. این تکنیک کمک می کنند همه افرادی که به هر دلیلی از وضعیت موهای صورت خود راضی نیستند به اهداف مورد نظر خود برسند.
بخوانید: 13 مراقبت مهم بعد از کاشت ابرو
نتایج نهایی کاشت ریش
در کاشت ریش نیز مانند کاشت مو مدتی را باید برای دیدن نتایج صبر کنید. معمولاً مشاهده نتایج کاشت ریش حدود 2 تا 4 هفته طول می کشد. نتایج نهایی حدود 6 تا 9 ماه بعد مشخص خواهد شد. در این زمان فولیکول های کاشته شده درست مانند ریش طبیعی رشد می کنند.
دلیل ریزش موی ریش بعد کاشت؟
بسیاری از موهای کاشته شده در عرض یک ماه می ریزند اما جای نگرانی ندارد زیرا تقریباً سه ماه بعد (90 تا 100 روز)، موهای جدید شروع به رشد می کنند و با سرعت طبیعی به رشد خود ادامه می دهند. علاوه بر این مراقبت های نادرست بعد از کاشت، استرس و ضربه می تواند باعث از دست رفتن فولیکول های کاشته شده شود.
ریشم کم پشت است کاشت ریش برای من مناسب است؟
افرادی که از ضخامت، پرپشتی یا توزیع موهای صورت خود ناراضی هستند، چه به دلیل ژنتیک یا عوامل دیگر کاندیدای مناسبی برای کاشت ریش هستند. کاندیدای ایده آل برای پیوند ریش باید موهای اهدا کننده سالم در قسمت های مختلف بدن داشته و از سلامت عمومی مطلوب برخوردار باشد.
بخوانید: کاشت ابرو طبیعی
ریزش مو دارم کاشت ریش برای من مناسب است؟
تا زمانی که در ناحیه اهداکننده با رشد موی سالم و پایدار دارید، می توانید از کاشت ریش برای بهبود وضعیت موهای صورتتان استفاده کنید. با این حال، اگر مبتلا به طاسی الگوی مردانه هستید ممکن است این کار برای شما با برخی محدودیت ها همراه باشد.
کاشت ریش در اختلال ریزش سکه ای یا آلوپسی؟
ریزش سکه ای یا آلوپسی یک اختلال خود ایمنی است که در آن بدن موها را هدف قرار داده و باعث ریزش آنها می شود. در اختلال ریزش سکه ای یا آلوپسی ابتدا سعی می شود با دارو درمانی مشکل حل شود اما در صورت موثر نبودن درمان های دیگر می توانید از کاشت ریش به عنوان درمان قطعی استفاده کنید.
کاشت ریش می تواند باعث زخم و اسکار صورت شود؟
در کاشت ریش جای زخم در ناحیه اهداکننده طبیعی و رایج است که با رشد موها پوشانده می شود. روش FUE اسکارهای کوچک بر جای می گذارد که بعد از رشد موها قابل مشاهده نیستند اما روشFUT اسکار بزرگی در محل اهدا کننده باقی می گذارد اما در محل کاشت اسکارها معمولی بوده و بعد از مدتی زیر ریش پنهان می شوند.
مزوتراپی ریش برای پرپشت شدن
در مزوتراپی ریش مقداری مواد مغذی به صورت موضعی در نواحی صورت که ریش وجود دارد تزریق می شود. مزوتراپی ریش باعث تقویت فولیکول های مو، افزایش رشد و افزایش کیفیت ریش می شود.
منبع:
https://ishrs.org/beard-transplant
https://www.facialplasticsurgerymiami.com/blog/beard-transplants-what-you-need-to-know