کاشت مو تکنیکی است که توسط آن نواحی طاس یا نازک شده پوست سر را با گرافت های مو پر می کنند. کاشت مو معمولا به افرادی توصیه می شود که قبلاً سایر درمان های ریزش مو را امتحان کرده اند و نتیجه ای نگرفته اند. در حال حاضر مردان و زنان از کاشت مو به عنوان یک راه حل قدرتمند برای متوقف کردن و مدیریت ریزش مو استفاده می کنند. تقریباً هر کسی می تواند کاشت یا پیوند مو انجام دهد. با این حال، برخی از معیارها وجود دارد که قبل از کاشت مورد ارزیابی قرار می گیرند و افرادی که این معیارها را ندارند واجد شرایط کاشت مو نخواهند بود. این افراد در صورت کاشت مو نیز نتیجه مطلوبی نخواهند گرفت به همین دلیل این تکنیک به آنها توصیه نمی شود.
کاشت مو به چه کسانی توصیه نمی شود؟
کاشت مو یک روش ایمن و دائمی برای افرادی است که دچار کم پشتی و طاسی شده اند. تکنیک های مختلف کاشت مو از جمله در این موارد FUE و FUT را می توان برای پیوند مو استفاده کرد. با اینحال برخی افراد که شرایط زیر را دارند، نمی توانند کاشت مو انجام می دهند.
1. بانک موی ضعیف
افرادی که فولیکول های مو کافی برای برداشت ندارند، در روند جراحی با مشکل مواجه خواهند شد. کوچکتر بودن ناحیه اهدا کننده از ناحیه طاسی یا وضعیتی که به طور فعال فولیکول های موی بیمار را از بین می برد، مانند آلوپسی اسکار باعث می شود افراد کاندیدای مناسبی برای کاشت مو نباشند.
2. ریزش موی فعال و پیش رونده
افرادی که دچار ریزش موی فعال و پیش رونده هستند نیز کاندیدای مناسبی برای کاشت مو نیستند. زیرا اگر در این شرایط بانک موی سالمی هم داشته باشید موهای شما ضعیف و در مرحله فعال رشد نیستند. بنابراین پس از کاشت نیز نمی توانند به عنوان یک موی سالم رشد کنند و اگر رشد کنند به دلیل وجود مشکلات زمینه ای که باعث ریزش موی فعال شده است از بین خواهند رفت.
3. علت های هورمونی یا بیماریهای زمینهای
استروژن و تستوسترون هورمون های هستند که تغییر سطح آنها در مردان و زنان با ریزش مو در ارتباط است. علاوه بر این هورمون کورتیزول که در شرایط استرس زا افزایش می یابد نیز با کاهش خونرسانی به موها می تواند سیکل رشد آنها را دچار اختلال کند و زمینه ریزش موی هورمونی را فراهم خواهد کرد.
بیماریهای زمینه ای مانند کم خونی، اختلالات تیروئیدی، سندرم تخمدان پلی کیستیک و برخی بیماری های خود ایمنی نیز می توانند باعث نازک شدن و ریزش مو شوند. در این شرایط کاشت مو نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.
4. مشکلات پوستی یا اسکار
ابتلا به بیماری هایی مانند درماتیت، پسوریازیس و عفونت های قارچی که پوست سر را درگیر می کنند نیز رشد موها را تحت تاثیر قرار داده و باعث ریزش مو می شوند. زخم ها و اسکار ناشی از آسیب های مختلف نیز یکی دیگر از علل ریزش مو هستند زیرا فولیکول های مو را تحت تاثیر قرار داده و مانع رشد طبیعی آنها می شوند.
5. انتظارات غیرواقعبینانه
در کاشت مو باید انتظارات واقع بینانه باشد زیرا رشد موها به کیفیت موهای محل اهداء و وسعت ناحیه ریزش مو بستگی دارد. علاوه بر این رشد موها به چند ماه زمان نیاز دارد و فورا نباید انتظار پر شدن مناطق خالی را داشته باشید. همچنین باید توجه داشته باشید که کاشت مو نمی تواند جلوی ریزش مو را بگیرد و شما در صورت عدم مراقبت کافی، موهای کاشته شده را نیز از دست خواهید داد.
6. سن بسیار کم
در سن پایین کاشت مو توصیه نمی شود زیرا ممکن است به دلایل مختلفی کاشت مو موفق نباشد. در سنین پایین نمی توان الگوی ریزش مو را پیش بینی کرد. علاوه بر این عدم بلوغ کامل فولیکول های مو در سنین پایین پاسخ دهی به کاشت را تحت تاثیر قرار خواهد داد. حداقل سن برای کاشت مو 25 سال است.
7. مصرف داروها یا سبک زندگی ناسالم
مصرف داروهای خاص مانند داروهای شیمی درمانی یا استروئیدها با اختلال در چرخه رشد مو باعث عدم موفقیت در پیوند مو خواهد شد. علاوه بر این داروهایی که بر سیستم ایمنی و گرش خون تاثیر می گذارند نیز باعث ریزش مو شوند. توجه به این نکته مهم است که تغذیه نامناسب و عدم دریافت مواد مغذی و ویتامین ها، کمبود خواب، استرس و مصرف سیگار و الکل نیز به شدت بر رشد موها تاثیرگذار است.
8. آلوپسی دیفیوز
آلوپسی دیفیوز نوعی ریزش مو است که به صورت یکنواخت در کل پوست سر اتفاق می افتد. در این شرایط ریزش موی مداوم وجود دارد و حتی بعد از کاشت نیز باعث از دست رفتن موها خواهد شد. علاوه بر این باعث می شود فولیکول های مو به درمان های رایج ریزش مو پاسخ ندهند و تاثیر منفی بر نتایج کاشت دارد.
9. دیگر بیماری ها
دیابت و بیماری های قلبی با اختلال در گردش خود باعث ریزش مو شده و پس از کاشت نیز تاثیر منفی بر فولیکول های پیوندی دارند. افراد با این بیماری ها بهتر است کاشت مو انجام ندهند. بیماری های خود ایمنی نیز با اختلال در سیستم ایمنی بدن، بهبودی را تحت تاثیر قرار داده و با افزایش التهاب در بدن نتایج کاشت را تحت تاثیر قرار می دهند.
10. پوست سر سفت یا غیرالاستیک
پوست سر سفت یا غیرالاستیک، برداشت و پیوند فولیکول ها را تحت تاثیر قرار می دهد. علاوه بر این با اختلال در گردش خون باعث عدم موفقیت پیوند مو خواهد شد. پوست سر سفت باعث رشد نامنظم موهای پیوندی شده و منجر به نتایج غیر طبیعی خواهد شد.
11. الکل و دخانیات
مهمترین اثری که الکل و دخانیات در بدن دارند کاهش خونرسانی است. از آنجاییکه برای رشد موها خونرسانی پوست سر بسیار مهم است این عامل باعث رشد ضعیف موهای پیوندی شده و بهبود زخم ها را نیز با مشکل مواجه خواهد کرد. علاوه بر این مصرف الکل و دخانیات سیستم ایمنی را ضعیف کرده و با افزایش احتمال عفونت منجر به نتایج نامطلوب خواهد شد.
12. استرس مداوم و سبک زندگی ناپایدار
استرس مداوم و سبک زندگی ناپایدار با تاثیر بر هورمون ها، تغذیه، تضعیف سیستم ایمنی و کیفیت خواب مانع رسیدن به نتایج مطلوب از پیوند مو خواهد شد. علاوه بر کاشت مو نیاز به مراقبت هایی دارد که افراد با سبک زندگی ناپایدار نمی توانند ملزم به آنها باشند.
سخن پایانی
کاشت مو برای موفقیت نیاز به شرایطی دارد که در صورت نداشتن آنها شما کاندیدای مناسبی برای این تکنیک نیستید. بنابراین توصیه می شود قبل از اقدام به کاشت مو به یک مرکز معتبر مراجعه کرده و پس از مشورت با یک متخصص پوست و مو در این رابطه تصمیم بگیرید. در غیر این صورت با وجود صرف هزینه و وقت به نتیجه مطلوبی نخواهید رسید.