دکتر سارا بهروان / لاغری / چه روش هایی برای درمان سلولیت وجود دارد؟
۸ دقیقه
درمان-سلولیتwebp

چه روش هایی برای درمان سلولیت وجود دارد؟

آنچه می خوانید...

سلولیت، عبارت است از مجموعه ای از چربی که به بافت همبند زیر پوست فشار می آورد. اغلب روی ران ها، شکم و باسن ظاهر می شود. سلولیت باعث می شود که سطح پوست برآمده و پر چین و چروک و یا گود به نظر برسد. سلولیت می تواند روی ظاهر بدن فرد تاثیر بگذارد و اعتماد بنفس او را پایین بیاورد. از این رو درمان سلولیت از اهمیت بسیار بالایی محبوب است. اما سوالی که پیش می آید این است که علت و علائم سلولیت کدامند؟ سلولیت چگونه درمان می شود و … با ما در ادامه همراه باشید تا اطلاعات جامعی در این زمینه کسب کنید.

تفاوت بین سلولیت و لیپیدما چیست؟

 لیپیدما وضعیتی است که باعث تجمع چربی اضافی در قسمت پایین بدن می شود.  لیپیدما اغلب باسن، ران و ساق پا را درگیر می کند.  حتی گاهی اوقات بازوها تحت تأثیر قرار می گیرند. اما روی دست ها یا پاها تأثیر نمی گذارد. لیپیدما باعث حساس شدن پوست می شود.  اگر لیپیدما دارید، ممکن است در  پوست خود احساس درد داشته باشید، پوست متورم شود، احساس سرما کنید یا به راحتی کبود شود.  بافت پوست نیز اغلب تغییر می کند – ممکن است شبیه پنیر، جو دوسر یا پوست پرتقال باشد. با افزایش لیپیدما، می تواند بر توانایی راه رفتن شخص تأثیر بگذارد.

 سلولیت، یک عارضه زیبایی و ظاهری است. همچنین اغلب معده، باسن و ران ها را درگیر می کند که پوست شخص شبیه پوست پرتقال می شود. سلولیت ممکن است بدلیل ظاهر نازیبایی که ایجاد کرده شخص را شرمسار کند، اما به هیچ وجه دردناک نیست!

سلولیت بیشتر چه افرادی را تحت تأثیر قرار می دهد؟

 سلولیت مردان و زنان را تحت تأثیر قرار می دهد. با این حال، زنان با سرعت بسیار بیشتری نسبت به مردان به سلولیت دچار سلولیت می شوند. دستگاه های لاغری موضعی در رفع سلولیت موثر هستند که امروزه بسیار محبوب و پرکاربرد هستند.

درمان-سلولیت

 میزان شیوع سلولیت چقدر است؟

 سلولیت بسیار شایع است.  بین 80 تا 90 درصد زنانی که دوران بلوغ را پشت سر گذاشته‌اند، سلولیت دارند.  کمتر از 10 درصد از مردان سلولیت دارند. ژنتیک، جنسیت، سن، میزان چربی بدن و ضخامت پوست تعیین کننده میزان سلولیت و میزان قابل مشاهده بودن آن است. با افزایش سن، پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهد و می تواند ظاهر سلولیت را آشکارتر کند.  افزایش وزن همچنین می تواند ظاهر سلولیت را برجسته تر کند.

 اگرچه افراد چاق دارای سلولیت شدید هستند، اما در افراد بسیار لاغر نیز سلولیت به چشم می خورد.

سلولیت چگونه بر بدن تأثیر می گذارد؟

 سلولیت بر سلامت جسمی کلی افراد تأثیر نمی گذارد و آسیبی هم نمی رساند.  با این حال، ممکن است ظاهر آن را دوست نداشته باشید و بخواهید آن را پنهان کنید.

علائم و نشانه های سلولیت چیست؟

 سلولیت پوست را برآمده یا گود جلوه می دهد، همچنین ممکن است همیشه یا فقط زمانی که پوست خود را نیشگون می گیرید قابل مشاهده باشد.  سلولیت روی شکم، ران و باسن تأثیر می گذارد.

 سلولیت چهار درجه دارد:

  •  درجه 0: روی بدن سلولیت وجود ندارد.
  •  درجه 1: هنگام ایستادن پوست شما صاف است، اما وقتی می‌نشینید گودی های خفیف ظاهر می‌شوند.
  •  درجه ۲: هنگام ایستادن یا نشستن، پوست دارای فرورفتگی متوسط ​​است.
  •  درجه 3: هنگام ایستادن یا نشستن، پوست دارای گودی ها و فرورفتگی های شدید و عمیق است.

 علت اصلی سلولیت چیست؟

 مشخص نیست دقیقا چه چیزی باعث سلولیت می شود.  سلولیت زمانی ایجاد می شود که نوارهای فیبری که پوست را به عضله زیرین متصل می کند به طور نامنظم سفت شوند.  این سفت کردن پوست را به سمت پایین می کشد و لایه چربی طبیعی زیر پوست به سمت بالا فشار می آورد. نتیجه آن، ظاهری چروکیده در پوست است.

 همچنین مشخص نیست که چرا سلولیت در زنان بیشتر از مردان است.  ممکن است یکی از دلایل آن، این باشد که مقادیر بالاتر هورمون استروژن ممکن است باعث سلولیت شود.  سلولیت اغلب زمانی ایجاد می شود که زنان استروژن بیشتری تولید کنند، معمولاً در دوران نوجوانی یا بارداری.

 آیا سلولیت مسری است؟

 سلولیت مسری نیست  شما نمی توانید سلولیت را از طریق تماس پوست به پوست منتقل کنید.

آیا می توان از شر سلولیت خلاص شد؟

 افراد با هر فرم بدنی سلولیت دارند.  این امر طبیعی است، اما به دلیل فشاری که چربی به بافت همبند شما فشار می‌آورد، چروک یا فرورفته به نظر می‌رسد.  شما نمی توانید به طور کامل از شر آن خلاص شوید، اما راه هایی برای بهبود ظاهر آن وجود دارد. روش های غیرجراحی مانند مزوتراپی لاغری و استفاده از دستگاه های لاغری شما را کمک می کند تا هر چه زودتر از شر سلولیت رها شوید.

 آیا ورزش می تواند سلولیت را از بین ببرد؟

 ورزش می تواند به بهبود ظاهر سلولیت کمک کند.  ورزش منظم توده عضلانی شما را افزایش دهد که باعث صاف شدن سلولیت می شود.  همچنین با افزایش جریان خون در نواحی خاصی از بدن باعث تسریع کاهش چربی می شود.  فعالیت های زیر می تواند به بهبود ظاهر سلولیت شما کمک کند:

  •   دویدن
  •  دوچرخه سواری
  •  تمرینهای مقاومتی

 آیا هر گونه دارو یا درمان سنتی می تواند ظاهر سلولیت را کاهش دهد؟

مواردی که برای درمان سلولیت ارائه شده است، عبارتند از:

  • برخی افراد از دستگاه های ماساژ دستی، یا غلتک ها برای از بین بردن سلولیت استفاده می کنند. هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد این ابزارها در طولانی مدت ظاهر سلولیت را بهبود می بخشد.
  • جینکو بیلوبا، ممکن است باعث افزایش جریان خون در بسیاری از قسمت های بدن شود.  افزایش جریان خون در معده، پاها و باسن ممکن است ظاهر سلولیت را کاهش دهد. عصاره هسته انگور از آسیاب کردن دانه های انگور به دست می آید. طب سنتی در اروپا از دیرباز از عصاره هسته انگور استفاده می کرده است. 
  • حجامت نوعی طب سنتی چینی و خاورمیانه است. یک پرستار یا پزشک فنجان ها را روی قسمت هایی از بدن قرار می دهد و نیروی مکش پوست را به سمت بالا می کشد.  مطالعات کوچک نشان می دهد که حجامت ممکن است میزان سلولیت را در بدن کاهش دهد. با این حال، هنوز تحقیقات کافی برای نتیجه گیری قطعی وجود ندارد.

   با این حال، هیچ مدرکی مبنی بر اینکه موارد بالا ظاهر سلولیت را کاهش می دهد، وجود ندارد. به نظر می رسد سلولیت را از بین می رود، اما احتمالاً کاهش آن موقتی است زیرا پوست پف کرده است. بهترین راه برای کاهش و درمان سلولیت، مراجعه به پزشک می باشد.

روش های پزشکی برای درمان سلولیت

 اقدامات پزشکی زیر را می توان توسط پزشک یا متخصص پوست انجام داد. پزشک می‌تواند به شما کمک کند تا تعیین کنید کدام درمان برای شما بهتر و مناسب تر است. امروزه استفاده از دستگاه های لاغری بسیار مرسوم شده است. کرایولیپولیز، سایزر، شاک ویوو، ریداستیم و … دستگاه هایی هستند که باعث لاغری موضعی و کاهش سلولیت در بدن می شوند. از جمله روش های درمان سلولیت عبارتند از:

کرایولیپولیز

کرایولیپولیز یک روش غیرتهاجمی است که با انجماد سلول‌های چربی زیر پوست، سلولیت را از بین می‌برد. این کار باعث می شود سلول های چربی جدا شده و محتویات آنها جذب بدن شود.  چندین جلسه ی درمانی برای حل و جذب کردن یک اینچ چربی مورد نیاز است.  ممکن است سه تا چهار ماه طول بکشد تا شاهد کاهش محسوس سلولیت باشیم.

 امواج صوتی

 این درمان برای کاهش سلولیت ساخته شده است. با ارتعاش بافت همبند در مناطقی از بدن که مستعد سلولیت هستند عمل می کند.  این روش به تحریک و افزایش تولید کلاژن، بهبود ظاهر، بافت و انعطاف پذیری پوست کمک می کند. برای مشاهده نتایج به چندین جلسه درمان نیاز است.

 درمان با لیزر و فرکانس رادیویی

 بهبودی پس از یک سری درمان مشاهده می شود و می تواند شش ماه یا بیشتر دوام داشته باشد.

 سونوگرافی

 سونوگرافی، یک روش غیرتهاجمی است که از امواج صوتی برای هدف قرار دادن و از بین بردن چربی شکم و ران استفاده می کند. نتایج آن دو یا سه ماه طول می کشد.

 کربوکسی تراپی

 در طی این روش، یک تکنسین دی اکسید کربن را درست زیر پوست وارد می‌کند.  تصور می شود که این امر باعث افزایش جریان خون در ناحیه مورد نظر می شود که ممکن است به کاهش ظاهر سلولیت کمک کند.  ممکن است احساس ناراحتی و کبودی موقت داشته باشید.

 سلفینا

 سلفینا، یک روش غیرجراحی است برای کاهش سلولیت است.  در طول این روش، از یک سوزن برای شکستن نوارهای سخت زیر پوست استفاده می شود تا سلولیت روی ران ها و باسن کمتر شود.  نتایج را می توان در کمتر از سه روز مشاهده کرد و می تواند تا سه سال باقی بماند.

چه مدت بعد از درمان، نتایج قابل مشاهده خواهد بود؟

 مهم است که به یاد داشته باشید که بدن هر شخص منحصر به فرد است.  نتایج به بهترین روش درمانی بستگی دارد  مثلا:

  •  درمان با امواج صوتی ممکن است به شش هفته درمان نیاز داشته باشد و نتایج ممکن است دو تا شش ماه باقی بماند.
  •  درمان سابسیژن ممکن است یک ماه پس از اولین درمان نتیجه دهد.
  •  ورزش ممکن است حداقل دو تا سه ماه طول بکشد.
دکتر سارا بهروان

دکتر سارا بهروان

دکتر سارا بهروان موسس کلینیک ایوا در زمینه دکترای حرفه ای پزشکی از دانشگاه جندی شاپور اهواز فارغ التحصیل شد.
دکتر بهروان مطب خود را در زمینه خدمات پوست، مو و زیبایی، لاغری و لیزر در تهران دایر کردند و با 20 سال سابقه با تجهیزات و امکاناتی پیشرفته ارائه خدمات می کنند.
گذراندن دوره های تخصصی و آموزشی در زمینه
• درمان های چاقی عمومی و موضعی
• دارای مدرک ویژه تزریق فیلر و بوتاکس
• کربوکسی تراپی، لیفت نخ
• انواع لیزرهای پوست و مو

فرم مشاوره

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید. مشاوران کلینیک ایوا در کمترین زمان ممکن با شما تماس می گیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آدرس کلینیک ایوا

آدرس کلینیک ایوا: تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از میرداماد، خیابان منظرنژاد، پلاک 45 ، مجتمع یاس واحد 4

فرم مشاوره

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید. مشاوران کلینیک ایوا در کمترین زمان ممکن با شما تماس می گیرند.

×

سلام

برای چت در واتساپ کلیک کنید

×