دکتر سارا بهروان / خدمات مو / روش های درمان ریزش مو
۷ دقیقه
انواع روش های درمان ریزش مو

روش های درمان ریزش مو

آنچه می خوانید...

آیا شما با روش های درمان ریزش مو آشنایی دارید؟ ریزش مو یکی از مشکلات مشترک بین خانم ها و آقایان می باشد. ریزش مو به دلایل گوناگون ایجاد می شود که برخی قابل درمان می باشند. ما در این مقاله می خواهیم شما را با روش های درمان ریزش مو آشنا کنیم.

جنس تار مو از  پروتئین می باشد و کمبود پروتئین موجب ایجاد مشکل در رشد مو می شود. پروتئین های حیوانی مانند گوشت قرمز، ماهی، مرغ و تخم مرغ باید در رژیم غذایی وجود داشته باشند. از پروتئین گیاهی حبوبات نیز می توان استفاده کرد. علاوه بر این وجود کلسیم و منیزیم نیز برای حفظ سلامتی مو، ضروری می باشد. کمبود آهن در رژیم غذایی، باعث کم خونی، خستگی زودرس و ریزش مو می شود.

روش های درمان ریزش مو

آشنایی با علائم ریزش مو جهت استفاده از روش های درمان ریزش مو

در طول یک شبانه روز، حدود 50 الی 100 تار مو می ریزد و موهای جدید رشد می کند تا تراکم موها تغییری نکند. زمانی که این تعادل  به دلایل گوناگون به هم می خورد، فرد دچار ریزش موی بیشتر و یا توقف در رشد تار موی جدید می شود و تراکم مو در فرد کم می شود.

  1. در هنگام کشیدن، موها به راحتی کنده می شوند.
  2. بعد از استحمام، موها به مقدار زیادی در موگیر حمام، جمع می شوند.
  3. بعد از شانه کردن، مقدار زیادی مو در شانه یا برس جمع می شود.
  4. 4-     ریختن موی زیاد بر روی بالشت  بعد از خواب شب

اهمیت جلوگیری از ریزش مو با کمک روش های رفع ریزش مو

  1. از نظر روحی و روانی: فردی که موهای خود را از دست می دهد، از وضعیت ظاهر خود ناراضی است و موجب کاهش اعتماد به نفس او می شود.  این افراد از حضور در اجتماعات خودداری می کنند و گوشه گیر می شوند، به مرور دچار افسردگی می شوند. به دلیل افسردگی، بسیاری از موقعیت های شغلی خود را از دست می دهند.  ریزش مو در کودکان و نوجوانان موجب ایجاد آسیب های بیشتر می شود . کاهش اعتماد به نفس موجب می شود که تا مدتی به مدرسه نروند و با دوستان خود تماس نداشته باشند.
  2. از نظر زیبایی: داشتن موهای پرپشت و زیبا، موجب شادابی و جوانی در فرد می شود. موی سر را تاج جوانی هم می گویند.

چه بیماری هایی سبب ریزش مو می شود؟

برخی بیماری ها هستند که در صورت ابتلا به آن ها می تواند منجر به ریزش موی فرد شود که در ادامه به برخی از این بیماری ها اشاره شده است:

  1. کم کاری غده تیروئید
  2. ابتلا به سرطان و استفاده از داروهای شیمی درمانی
  3. استفاده از داروهای ضد بارداری
  4. سندروم تخمدان پلی کیستیک یا پیکوز
  5. تاثیر انگل دمودکس بر روی پوست سر و ریزش مو

روش های درمان ریزش مو

جهت درمان ریزش مو، در ابتدا پزشک به بررسی علت ریزش مو می پردازد تا با درمان آن بیماری یا عارضه، ریزش مو درمان شود؛ به عنوان مثال، اگر ریزش مو در اثر تغییرات هورمونی در بدن باشد، با تجویز داروهای هورمونی و تنظیم سطح هورمون های فرد، ریزش مو متوقف خواهد شد. در ادامه به سایر روش های درمانی ریزش مو پرداخته شده است.

  • داروهای هورمونی: برای درمان ریزش مو بعد از زایمان، پزشک از داروهای هورمونی استفاده می کند. استفاده از محلول های تقویتی و آمپول های بیوتین بپانتن از روش های رفع ریزش مو می باشند.
  • ماینوکسیدیل، برای رشد مجدد موها مناسب است. این دارو برای درمان ریزش موی سکه ای، تلوژن افلوویوم و آناژن افلوویوم مناسب است.
  • اسپیرونولاکتون:  این دارو برای رفع ریزش مو در خانم های مبتلا به تنبلی تخمدان مناسب است.
  • کتوکونازول: ریزش موی به دلیل التهاب، با مصرف این دارو درمان می شود.
  • فیناستراید: برای درمان طاسی مردانه کاربرد دارد.
  • میکرونیدلینگ مو: در روش میکرونیدلینگ از سوزن های کوچک استفاده می شود و پوست به تولید کلاژن و به اصلاح کلاژن سازی بیشتر تحریک می شود. همین مسئله می تواند در پوست سر هم عمل کرده و با اختلال در سطح اپیدرم، رشد مو را بیشتر کرده و نیز سبب جلوگیری از ریزش مو شود.

حتما بخوانید: کربوکسی تراپی مو روشی موثر در درمان ریزش مو

  • مزوتراپی مو:  با انجام مزوتراپی مو می توان قسمت هایی از پوست سر که دچار طاسی و یا موی کمتری دارند، را درمان کرد. با تزریق مواد مغذی مانند اسید هیالورونیک، ویتامین ها و مواد معدنی به زیر پوست می توان باعث رشد و تقویت فولیکول مو شد.
  • پی آر پی مو (PRP مو): استفاده از پی آر پی یک روش غیر جراحی درمان ریزش مو است؛ در این روش، مانند فرآیند خون گیری عادی از فرد خون گرفته می شود و با استفاده از دستگاه سانتریفیوژ گلبول های قرمز و پلاسمای خون از هم جدا می شوند. پلاکت های موجود در پلاسمای خون فعال شده و می تواند سبب تحریک و رشد فولیکول های مو شود.

حتما بخوانید: فیلر مو چیست و چگونه ریزش مو را درمان می کند؟!

توصیه های مهم در پیشگیری از ریزش مو

داشتن تغذیه مناسب:  داشتن تغذیه سالم  و استفاده از تمام گروه های هرم غذایی، بر سلامتی موها اثر می گذارد. رژیم غذایی مناسب برای تقویت مو  بر جنس، مقدار ریزش مو، مقاومت مو و حالت مو تاثیر می گذارد. در رژیم غذایی روزانه ویتامین ، پروتئین و مواد معدنی باید به مقدار کافی باشد.  برخی افراد با گرفتن رژیم لاغری و حذف بسیاری از مواد مغذی  موجب تضعیف بدن خود می شوند. لازم به ذکر است، این گونه ریزش مو با رعایت یک رژیم غذایی سالم درمان می شود ولی حدود یک سال طول می کشد که موها به حالت قبل خود برگردند . کسانی که رژیم گیاه خواری دارند، بسیاری از مواد مغذی برای رشد مو را نمی توانند از گیاهان دریافت کنند بنابراین باید با پزشک مشورت کنند تا  با استفاده از مکمل ها نیاز بدن را تامین کنند.

خانم هایی که در سنین قاعدگی هستند، باید آهن مورد نیاز بدن را از طریق رژیم غذایی و یا مصرف مکمل های آهن تامین کنند. کمبود ویتامین های گروه  B  در ریزش مو تاثیر دارد. ویتامین B6 و بیوتین نقش مهمی در تقویت موها ایفا می کنند. این ویتامین ها در جگر، زرده تخم مرغ، جوانه گندم و ماهی وجود دارند. مصرف روغن کانولا، روغن ماهی و روغن سویا به دلیل داشتن اسید چرب امگا 3 و مصرف روغن ذرت، روغن کانولا و روغن آفتابگردان به دلیل داشتن اسید چرب امگا 6، برای تقویت موها لازم و ضروری می باشد. ویتامین های E  و C به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی که دارند، می توانند موجب تقویت فولیکول مو شوند.

انواع روش های درمان ریزش مو

آرام شانه کردن موها: انجام این کار به صورت روزانه باعث افزایش خونرسانی به فولیکول های مو خواهد شد.

آسیب های کششی: از مهم ترین علل ریزش موی خانم ها، بستن موها به صورت دم اسبی می باشد. در این حالت موها کشیده شده و سفت بسته می شوند. در این مواقع به ساقه مو آسیب وارد می شود و مو از پوست سر کنده می شود.

استفاده از وسایل شخصی: استفاده از حوله، کلاه ، برس و روبالش شخصی می تواند از ابتلا به عفونت های قارچی جلوگیری کند. عفونت قارچی تینه آ می تواند باعث ریزش مو شود و به راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود.  ریزش موی سکه ای به همین دلیل ایجاد می شود.

توجه کنید که موها به صورت طبیعی خشک شوند و از سشوار برای خشک کردن موها استفاده نکنید. موهای خیس بسیار آسیب پذیر می باشند.

استفاده از شامپوی مناسب: گاهی اوقات ریزش مو به دلیل آسیب به ساقه مو می باشد.  بنابراین اگر موهای خشک یا وزی دارید، باید از شامپوهای نرم کننده استفاده کنید.

کنترل استرس: زمانی که استرس فرد بالا می باشد، شکنندگی موها بیشتر می شود. استرس در عملکرد فولیکول مو، اختلال ایجاد می شود و موها نازک می شود. در یکی از بیماری های روانپزشکی به نام اختلال وسواسی موکنی یا تریکوتیلومانیا، فرد به صورت غیر ارادی موهای سر و صورت خود را می کند، استرس باعث تشدید این بیماری می شود.

دکتر سارا بهروان

دکتر سارا بهروان

دکتر سارا بهروان موسس کلینیک ایوا در زمینه دکترای حرفه ای پزشکی از دانشگاه جندی شاپور اهواز فارغ التحصیل شد.
دکتر بهروان مطب خود را در زمینه خدمات پوست، مو و زیبایی، لاغری و لیزر در تهران دایر کردند و با 20 سال سابقه با تجهیزات و امکاناتی پیشرفته ارائه خدمات می کنند.
گذراندن دوره های تخصصی و آموزشی در زمینه
• درمان های چاقی عمومی و موضعی
• دارای مدرک ویژه تزریق فیلر و بوتاکس
• کربوکسی تراپی، لیفت نخ
• انواع لیزرهای پوست و مو

فرم مشاوره

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید. مشاوران کلینیک ایوا در کمترین زمان ممکن با شما تماس می گیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آدرس کلینیک ایوا

آدرس کلینیک ایوا: تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از میرداماد، خیابان منظرنژاد، پلاک 45 ، مجتمع یاس واحد 4

فرم مشاوره

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید. مشاوران کلینیک ایوا در کمترین زمان ممکن با شما تماس می گیرند.

×

سلام

برای چت در واتساپ کلیک کنید

×